SLEDUJ!!!


PŘIHLÁŠKY NA TÁBOR SPUŠTĚNY

3. - 5. 5. - Setkání oddílu na TZ Muna


25. let oddílu #vyroci_oddil

Stáhni si Oddílové odborky a využij domácího volna k plnění zkoušek



Povídka FUJ

Všecny díly ke stažení


Náhodná fotka

dsc02013.jpg

Kam dál

Uživatel

< návrat zpět

Náš oddíl

Náš oddíl byl založen 15. 9. 1996 Přemkem Venoušem, jeho sestrou Monikou a Tomášem Lešingrem. První schůzka proběhla 18. 9. 1996.

Za dobu své existence oddíl podnikl spoustu výprav a akcí. Některé se staly tradiční a bývá ctí se jich zúčastnit.

Oddíl se také podílí na pořádání i akcí pro ostatní oddíly nebo jejich vedoucí RVVZ 2008 - 2019. V roce 2012 ve spolupráci s oddílem TopAtom ze Zábřeha a se SPJF z Brna pořádali celostátní setkání CVVZ 2012. Úspěch tohoto setkání jsme zopakovali i v roce 2017, kdy celé setkání trvalo o den více.

Oddílové kořeny:

  • oddílová vlajka - tu nám ušila moje sestra Vlaďka už v roce 1997. Přední strana vlajky obsahuje název oddílu a oddílový znak - Indián v bílém erbu, druhá strana obsahuje znak organizace, symbol lesní moudrosti s modrým písmenem U. Celá vlajka má zelený podklad.
  • Náš oddíl patří pod Velkou radu České Tábornické Unie - Jesenické oblati. A ta je jednou ze dvanácti oblastí po celé republice.
  • Znak ČTU a nověji i logo ČTU včetně významu najdete na tomto odkaze.
  • Celou oddílvou historii se znažíme uchovávat v několika svazcích kronik. V roce 2023 existují 4 svazky oddílové kroniky, 1 svazek kroniky MUNA a spousty táborových kronik a dochovaných materiálů.
  • Pro informovanost našich členů jsme dříve hojně využívali oddílovou periodiku - Oddílový časopis Bu.Bu ( vycházel měsíčně až čtvrtletně) a potom noviny Bu.Báček, který vycházel vždy před každou důležitou akcí nebo měsíčně. Později jsme informovanost šířili přes oddílové webové stránky www.tokamaradi.cz, sociální sítě. I přes to stále využíváme plakátky a ZVADLA na oddílové akce.
  • adresa klubovny: Nám. Jana Zajíce 9, Šumperk.

Něco o našich členech...